ERAF
Ar ES fondu atbalstu rekonstruēs Daugavas stadionu

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir noslēgusi līgumu ar VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” par kultūras un sporta kvartāla izveidošanu Grīziņkalna apkaimē, projekta realizācijai nodrošinot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu vairāk nekā 37,5 miljonu eiro apmērā.

Projekts paredz multifunkcionālu kultūras un sporta objektu izbūvi un pārbūvi esošajā Daugavas stadiona teritorijā Grīziņkalna apkaimē. Kultūras un sporta kvartāla izveide radīs plašu kultūras un sporta aktivitāšu pieejamību tuvējo apkaimju un Rīgas pilsētas iedzīvotājiem. Projekta īstenošanas rezultātā tiks ne vien sakārtota pašreizējā Daugavas stadiona teritorijas infrastruktūra, bet arī veicināta tās integrēšana pilsētvidē, palielinot Grīziņkalna apkaimes pievilcību Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un tūristiem.

Projekta īstenošanā no ERAF paredzēts investēt 37 550 530,46 eiro, valsts budžeta finansējums - 5 559 179,02 eiro, attiecināmais pašvaldības finansējums - 1 500 000,00 eiro. Kopējās projekta izmaksas (t.sk. neattiecināmās izmaksas) ir plānotas 61 965 627,86 eiro apmērā.

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta – Darbības programmas 5.6.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu" ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr. 26019685, ieva.luste@cfla.gov.lv
www.cfla.gov.lv