ERAF
Hugo.lv īstenotājus godina konkursā “RegioStars Latvija 2019”

Kultūras informācijas sistēmu centra īstenotais projekts “Mašīntulkošana”, kura ietvaros izveidota valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platforma Hugo.lv, ieguvis 3. vietu kategorijā “Digitālo pārmaiņu veicināšana” LR Finanšu ministrijas rīkotajā konkursā “RegioStars Latvija 2019” par inovatīviem un iedvesmojošiem, ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu īstenotiem Kohēzijas politikas projektiem, ar kuriem projektu īstenotāji lepojas un ir gatavi dalīties pieredzē.

Konkursa mērķis ir popularizēt labās prakses piemērus ES fondu finansējuma ieguldīšanā valsts attīstībā, godinot projektus, kas ceļ vietējās sabiedrības labklājības līmeni un vienlaikus izglīto un iedvesmo citus projektu realizētājus Latvijā un citur Eiropā.

2018. gada nogalē Kultūras informācijas sistēmu centrs sadarbībā ar IT sabiedrību Tilde prezentēja ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu kopīgi izstrādāto projektu – valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformu Hugo.lv , kas ietver jaunākos mākslīgā intelekta sasniegumus latviešu valodai – pasaules atzinību guvušas mašīntulkošanas sistēmas, runas atpazīšanas rīkus un Nacionālo terminu datubāzi. Jaunā platforma nodrošina daudzveidīgu latviešu un citu valodu atbalstu e-pārvaldes pakalpojumiem. Tā ietver arī publiski pieejamus tulkošanas un balss apstrādes rīkus, ko var izmantot gan valsts pārvaldes darbinieki, gan jebkurš iedzīvotājs. Ar jauno platformu Latvija izvirzās par vadošo Eiropas valsti valodu tehnoloģiju lietojumā valsts pārvaldē.

Informācija kontaktiem:
Ilma Elsberga,
Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītāja asistente
Tālr. 67844902
e-pasts: ilma.elsberga@kis.gov.lv