ERAF
LMMDV saņem papildu finansējumu jaunbūves celtniecības projektam Alejas ielā

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai (LMMDV) ir piešķirts nepieciešamais papildu finansējums, lai īstenotu jaunbūves celtniecības projektu Alejas ielā. Projekta īstenošanai papildus ir piešķirti 675 000 EUR un jau 2019. gada beigās tiks uzsākti būvdarbi. Plānots, ka 2020. gada 1. septembrī audzēkņi varēs uzsākt mācības jaunajās telpās.

Projekts paredz, ka jaunā ēka ietvers mācību klases un darbnīcas, pedagogu darba telpas, sadzīves telpas un tehniskās telpas.

“Esmu pateicīga par piešķirto papildu finansējumu, lai īstenotu projektu, kuru ar nepacietību gaida gan skolotāji, gan audzēkņi. Sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi un Kultūras ministriju tika veikts apjomīgs darbs trūkstošā finansējuma piesaistē, jo šobrīd skolai akūti trūkst telpu un šis faktors neļauj optimāli sakārtot stundu sarakstu, audzēkņiem ir mācību pārtraukumi un vēlu beidzas stundas. Situācija tāda veidojas, jo ir jāsakrīt trīs brīviem faktoriem – audzēkņi, skolotājs un telpa. Jaunās piebūves celtniecība šo problēmu virkni atrisinās,” skaidro LMMDV direktore Inga Auziņa.

Mācības varēs turpināt esošajās telpās, paralēli būvniecības darbiem. Audzēkņu drošība būvdarbu laikā ir izvirzīta kā prioritāra un par to tiek nopietni domāts un plānots.

“Jaunā piebūve ļaus konceptuāli piepildīt skolas ēkas, lai kopā varētu darboties radniecīgu specialitāšu audzēkņi, jaunajā ēkā mēs iegūsim telpas apģērba, koka un metāla apstrādes darbnīcām. Tur būs arī Arhitektūras nodaļa, Reklāmas un multimediju nodaļa. Tā būs tehnoloģiju māja,” papildina LMMDV Apģērbu dizaina izglītības programmas metodiķis Normunds Vamzis.

LMMDV prioritāte ir nodrošināt gan mākslas, gan mūzikas programmu audzēkņiem labus mācību apstākļus un atbilstību visiem normatīviem, pretējā gadījumā skola var zaudēt profesionālās izglītības kompetenču centra statusu, kas pārtrauc jebkādu Eiropas Savienības naudas piesaistes iespējas. Turklāt līdzekļi piebūvei tika ieplānoti vēl pirms abu skolu apvienošanas un to nevarēja apstrīdēt vai nepieņemt.

Būvdarbus veiks SIA "UPTK", jo uzņēmuma iesniegtais finanšu piedāvājums bija ar vismazāko cenu - 1 985 428,46 eiro (bez PVN). Kopumā atklātajā konkursā savus piedāvājumus iesniedza četri pretendenti.

ERAF finansējums, atbilstoši šī ES fondu plānošanas perioda nosacījumiem ir jāinvestē līdz 2020. gada beigām

Finansējums LMMDV 2 129 619,00 EUR apmēra tika piešķirts SAM pasākuma 8.1.3. projekta Nr.8.1.3.0/17/I/002 "Profesionālās izglītības un kompetences centra "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" kultūrizglītības mācību vides modernizēšana" ietvaros pēc skolu apvienošanas un PIKC statusa piešķiršanas. Ņemot vērā, ka projekts un tā izmaksas tika plānots 2017. gadā, bet reāli būvniecības darbus skola varēja iepirkt 2019. gadā, būvniecības nozares izmaksu sadārdzinājums ietekmēja arī to, ka plānoto 1 649 144 ,00 EUR vietā Alejas ielas jaunbūves izmaksas ir 2 787 302,44 EUR (t.sk. projektēšana, autoruzraudzība un būvuzraudzība).

Paralēli 2020. gadā turpināsim darbu pie finansējuma piesaistes mūzikas skolas telpu pārbūvei un dienesta viesnīcas izbūvei Ausekļa ielā 11/15.

PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola
www.lmmdv.edu.lv