Bibliotēkas
Baltā nakts Nacionālajā bibliotēkā veltīta Latvijas simtgades projektam “Brīvības Vēstneši”

9. septembrī, Baltās nakts ietvaros, no plkst. 18.00 līdz pusnaktij Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks Rīgas Skeitborda skolas projekta ”Brīvības Vēstneši” noslēguma pasākums. Vakara gaitā būs skatāma projekta tapšanai un aizkulisēm veltīta dokumentālā filma, tiks atklāta fotogrāfiju un skrituļdēļu izstāde, kā arī varēs vērot aizraujošus skeitborda paraugdemonstrējumus. “Brīvības Vēstneši” ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm. Ieeja bez maksas.

Plkst. 19.00 LNB Konferenču centrā (-1. stāvā) tiks atklāta izstāde “100 brīvības mirkļi”, kurā aplūkojamas projekta spilgtāko brīžu 100 fotogrāfijas, kā arī apgleznotu skrituļdēļu ekspozīcija.

Plkst. 20.00, 21.00, 22.00 un 23.00 Ziedoņa zālē ikviens aicināts apmeklēt projekta “Brīvības Vēstneši” veidošanai veltītu dokumentālo filmu.

Paralēli no plkst. 21.00 līdz 21.30 īpaši izgaismotā LNB priekšlaukumā enerģiskas DJ mūzikas ritmu pavadībā notiks t.s. Light Session skeitborda paraugdemonstrējumi, piešķirot pasākumam elpu aizraujošu dinamiku. Gan pirms, gan pēc paraugdemonstrējumiem priekšlaukums jeb skeita spots būs brīvi pieejams ikvienam skeitbordistam.

Vakara gaitā darbosies arī kafejnīcas “Ezītis miglā” izbraukuma kafejnīcā, kurā baudīt uzkodas un atspirdzinājumus (norēķini skaidrā naudā).

Par projektu “Brīvības Vēstneši” (http://skeits.lv/brivibas-vestnesi/):

2016. gada 5. augustā aizsākās vērienīgs mākslas un kultūras projekts. Tas apvienoja labākos Latvijas skeitbordistus un talantīgākos jaunos Latvijas reģionu māksliniekus, lai kopā radītu unikālu dāvanu valsts simtgades jubilejā visiem tās iedzīvotājiem un viesiem.

Projekta ietvaros jau sarīkoti četri pasākumi katrā Latvijas reģionā. Vietējie iedzīvotāji tika iepazīstināti ar skeitborda kultūras pamatvērtībām un iesaistīti dažādās radošās aktivitātēs. Viss notiekošais iemūžināts viegli tveramā un saprotamā augstas kvalitātes videofilmā “Brīvības Vēstneši” un fotogrāfijās, kuru mērķis ir radīt cilvēkos brīvības, ģimenes un patriotisma sajūtu.

“Brīvības Vēstnešu” skeitbordistu pulku veido Madars Apse, Kārlis Bogustovs, Dāvis Melnis, Artūrs Bogdanovičs, Niklāvs Vētra, Artūrs Nesaule, Fricis Štrauss, Rūdolfs Rorbahs, Arts Amoliņš, Miks Grantiņš, Armands Blumfelds, Uģis Albiņš u.c.

Projekta komandas sastāvā apvienojušies atzītākie Latvijas ekstrēmo sporta veidu fotogrāfi: Kaspars Alksnis, Artūrs Pavlovs (Red Bull), Andris Barbans un Laura Sokolovska. Savu atbalstu projekta tapšanā sniedz arī vienīgais Baltijas profesionālais skeitbordists Madars Apse.

“Brīvības Vēstnešu” mērķis ir radīt baudāmus un valsts piederībai stiprinošus materiālus, kuru ietekme un spēks sniegsies tālu aiz Latvijas robežām un ilgi vēl pēc Latvijas simtgades jubilejas svinībām.

Atbalsta: Latvijas Nacionālā bibliotēka, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Papildu informācija:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tel.: 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Kaspars Pizāns
Rīgas Skeitborda skola
Tel.: 22011998
kaspars.pizans@gmail.com