Bibliotēkas
Muzeju nakts programma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

20. maijā no plkst. 19.00 līdz 23.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks LNB Muzeju nakts programma "Laika skaņu rats". Ieeja bez maksas.

Vakara gaitā aicinām apmeklēt pastāvīgo ekspozīciju "Grāmata Latvijā", kā arī 1. stāva izstādes – mākslinieces Ritas Grendzes instalāciju "simts raksti tiem, kas meklē gaismu", Kristapa Zariņa gleznu izstādi "Un atkal "ziedošu jaunavu pavēnī"" un Rīgas fotomēneša izstādi.

Ikviens varēs uzkāpt Stikla kalnā – doties bezmaksas ekskursijās uz bibliotēkas 11. stāvu, lai vērotu Rīgas panorāmu vakara mirkļos.

Vakars tiks aizvadīts 20. gs. mūzikas ritmos, skanot LNB vēsturiskajiem skaņu ierakstiem.

1. stāva ātrijā īpašā trīs metrus augstā tornī griezīsies laika skaņu rats DJ Kuplā vadībā. To papildinās attēlu parāde "Vakar – 20. gadsimtā", sniedzot ieskatu darba apstākļu un ikdienas kadros LNB vēsturiskajos namos neilgi pirms pārcelšanās uz Gaismas pili.

Laika skaņu rats ir nevaldāms – tas griežas, piestājot dažādos laikmetos un dažādās kultūras. Tāpēc plkst. 21.00 Ziedoņa zālē ikviens aicināts baudīt arī krāšņu deju un ugunīgu flamenko priekšnesumus eksotisko deju centra "Alegria" mākslinieku izpildījumā.

Aicinām apmeklēt arī LNB Draugu telpu (1. stāvā), kur izvietots Latvijas valsts simtgades informācijas centrs. Draugu telpa ir atvērta tikšanās, semināru, prezentāciju vieta, sarunu un radošuma telpa. Šeit iespējams iegādāties grāmatas, dizaina lietas un suvenīrus - īpašas piemiņas veltes, kas radītas, lai stāstītu par LNB, tās simbolisko arhitektūru, saturu un notikumiem.

Vakara gaitā darbosies arī restorāna "Klīversala" mobilā kafejnīca ātrijā.

Plašāk par Muzeju nakti: www.muzeju-nakts.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību speciālists
Latvijas Nacionālā bibliotēka
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv (link sends e-mail)
Tālr.: +371 26472501