Bibliotēkas
Nacionālajā digitālajā bibliotēkā tapusi “Dziesmu svētku krātuve”

Sagaidot XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus, Latvijas Nacionālajā digitālajā bibliotēkā ir izveidota jauna digitālā kolekcija “Dziesmu svētku krātuve”. Tajā apkopoti daudzveidīgi materiāli par Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku vēsturi un attīstību laikā no svētku pirmsākumiem pirms 145 gadiem (1873. gadā) līdz pat mūsdienām. Kolekcija ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) un sadarbības partneru dāvana sabiedrībai Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētkos!

Kolekciju veido gandrīz 3000 digitalizētas kultūras vērtības – attēli, plakāti, fotogrāfijas, publikācijas, svētku organizācijas dokumenti, nošu izdevumi, skaņu ieraksti, virsdiriģentu un virsvadītāju atmiņu stāsti un citi materiāli.

Kolekciju veidojusi LNB sadarbībā ar Latvijas Nacionālo arhīvu, Latvijas Nacionālo kultūras centru, Latvijas Radio, Rakstniecības un mūzikas muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju un Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta Etnogrāfisko materiālu krātuvi.

Kolekcija tapusi ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta finansiālu atbalstu.

Papildu informācija:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tel.: +371 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv
www.lnb.lv