Deja
Latvijas Nacionālā opera saņēmusi uzaicinājumu piedalīties Eiropas labākās kultūras televīzijas ARTE jaunajā projektā Arte Concert. Opera

VSIA “Latvijas Nacionālā opera un balets” ir uzaicināta piedalīties Eiropas izcilākās kultūras televīzijas ARTE jaunajā digitālajā vietnē Arte Concert. Opera, kas darbību sāks 2018. gada rudenī. Uzaicinājums apliecina panākumus un profesionalitāti, ko Latvijas Nacionālā opera guvusi līdzšinējos digitālajos projektos.

“Esam ļoti pagodināti saņemt uzaicinājumu no ARTE un būt šajā izcilo opernamu plejādē. Tas apliecina, ka Latvijas Nacionālās operas 2014. gadā uzsāktais darbs, veidojot iestudējumu tiešraides un ierakstus, un dalība vietnē Operas Platforma ir augustu novērtēta starptautiskā līmenī. Dalība šādos projektos ļauj popularizēt Latvijas opermākslas augsto līmenī visā pasaulē, kā arī veicina žanra popularitāti,” saka Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekle Daina Markova.

2018. gada jaunu digitālo vietni Arte Concert.Opera veido Eiropas lielākā kultūras televīzija ARTE. Latvijas Nacionālā opera un balets ir saņēmusi uzaicinājumu piedalīties šajā projektā un būt vienai no 24 dalībniekiem, starp kuriem ir ievērojamākie Eiropas opernami un festivāli. Arte Concert.Opera piedāvās pilnu operas sezonu, tiešraidē un ierakstos izrādot labākos iestudējumus no visas Eiropas. Saturs tiks piedāvāts ARTE mājaslapā un ARTE aplikācijās, un būs skatāms viedtālruņos, planšetēs un televizoros ar interneta pieslēgumu.

Jaunā projekta dalībnieku vidū būs Vīnes Valsts opera, Zalcburgas festivāls, La Monnaie/De Munt Briselē, Somijas Nacionālā opera, Eksanprovansas festivāls, Lionas opera, Parīzes Komiskā opera, Parīzes opera, Dižonas opera, Berlīnes Komiskā opera, Bavārijas Valsts opera, Berlīnes Valsts opera, Rūras triennāle, Hamburgas Valsts opera, Drēzdenes Zempera opera, Veksfordas festivāls, Teatro alla Scala Milānā, Latvijas Nacionālā opera, Nīderlandes Nacionālā opera, Varšavas Nacionālā opera, Liceu opera Barselonā, Ženēvas Lielais teātris, Cīrihes opera, Lozannas opera, Karaliskā Koventgārdena opera, Glāzgovas opera un Glaindbornas festivāls.

Latvijas Nacionālā opera sadarbību ar Arte Concert uzsāka 2017. gada rudenī, piedāvājot skatītājiem Šarla Guno operas Fausts ierakstu, kas visā pasaulē skatāms vēl līdz 22. maijam.

Tāpat Latvijas Nacionālā opera ir digitālās platformas Opera Vision dalībniece. Organizācijas Opera Europa un trīsdesmit operas kompāniju un festivālu veidotā vietne Opera Vision turpina iepriekšējos gados veiksmīgi aizsākto operas žanra digitālo popularizēšanu, kas līdz šim notika pasaulē plašu popularitāti guvušajā vietnē Operas platforma.

Informāciju sagatavoja:
Irbe Treile
Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: + 371 67073700
Mob. tālr.: + 371 25469588
E-pasts: prese@opera.lv