Deja
Valdības augstākais apbalvojums tiks pasniegts 2 izcilām kultūras personībām – Vijai Vētrai un Ivaram Seleckim

Otrdien, 23. oktobrī, valdība lēma par Ministru kabineta balvas piešķiršanu sešām izcilām personībām, tostarp dejotājai, horeogrāfei un pedagoģei Vijai Vētrai un kinorežisoram un operatoram Ivaram Seleckim.

Ministru kabineta balvu pasniedz par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augtākais apbalvojums – nākamais augstākais aiz Triju Zvaigžņu ordeņa.

Šogad Ministru kabineta balvas pasniegšana un koncerts notiks 26. novembrī pulksten 19.00 Rīgas pilī.

2018. gadā Ministru kabineta balvu saņems arī:

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī zinātniskiem sasniegumiem tieslietu jomā. Latvijas bobsleja izlases komandas galvenais treneris Sandis Prūsis par nozīmīgu ieguldījumu sporta attīstībā. Ārsts internists, endokrinologs Agnis Štifts par nozīmīgu ieguldījumu medicīnas attīstībā. Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile par nozīmīgu ieguldījumu publisko iepirkumu sistēmas veidošanā un attīstībā.

Ministru kabineta balvas laureāti svinīgā ceremonijā saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Ministru kabineta balvu iedibināja 1995. gadā, simboliski atjaunojot Tēvzemes balvu, kuru 1937. gadā dibināja prezidents Kārlis Ulmanis. Visu atjaunotās Ministru kabineta balvas laureātu sarakstu iespējams aplūkot Ministru kabineta mājaslapā.

Papildu informācijai:
Lita Kokale,
Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
67330343, 26469946
Lita.Kokale@km.gov.lv