Dizains
Nākamajos divos gados norisināsies starptautisks projekts "EMERGING LINES"

No 2019. - 2020. gadam notiks četras starptautiskas izstādes projekta "Emerging lines" ietvaros, lai profesionāli atbalstītu jaunos mākslas un dizaina talantus un veicinātu to māksliniecisko karjeru Eiropas kontekstā.

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) kopā ar Vroclavas Mākslas un Dizaina akadēmiju, Polijā, Parīzes studentu tīklu "Crous de Paris" un Berlīnes studentu tīklu "The studenten WERK BERLIN" organizē sadarbības izstāžu projektu "Emerging lines". Projekta mērķis ir ar izstāžu sēriju palīdzību popularizēt jaunos māksliniekus un dizainerus, tā veicinot mākslinieku atpazīstamību un karjeru Eiropā.

Izstādes norisināsies laikā no 2019.–2020. gadam, projektam uzsākoties 2019. gada janvārī mākslas galerijā "Crous de Paris", Parīzē, turpinoties tā paša gada aprīlī izstāžu telpā "Kunstraum Potsdamer Strasse", Berlīnē, un, turpinoties novembrī Vroclavas akadēmijas izstāžu zālē, Vroclavā. 2020. gada janvārī ar izstādi un projekta pavadošā kataloga atvēršanu Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, Rīgā, projekts "Emerging lines" noslēgsies. Kopumā četrās pilsētās tiks izstādīti 36 mākslinieku mākslas darbi.

Jūnija vidū Berlīnē notika pirmā projekta darba grupas tikšanās, piedaloties katras valsts kuratoram un koordinatoram. Radošajā darbnīcā tika izstrādāta projekta koncepcija, saturs un vērtības, ieskicējot vizuālās identitātes līnijas. Projekta pavadošo katalogu ar informāciju par izstādēm un jaunajiem māksliniekiem uzticēts veidot Latvijas pusei.

Atbalstu projekta tapšanai un labai iepriekšējai sadarbībai ar LMA paudis galerijas "Crous de Paris" tīkla direktors Denis Lamberts (Denis Lambert), apmeklējot LMA šī gada jūlija sākumā. Sadarbība starp LMA un mākslas galeriju "Crous de Paris" uzsākta 2016. gadā ar pilotprojektu, starptautisko sadarbības izstādi "Nākotnes gravitācija"', (Parīzē), pēc kuras norises nolemts sadarbību turpināt.

Jaunā studiju gada sākumā tiks rīkots konkurss par dalību pirmajā projekta izstādē, kura norisināsies Parīzē 2019. gada janvārī.

Foto anotācija, no kreisās puses:

Lukasz Huculak (Vroclavas Mākslas un Dizaina akadēmija) Jakob Jernajczyk (Vroclavas Mākslas un Dizaina akadēmija) Elīna Ģibiete, Agnese Bloka (Latvijas Mākslas akadēmija) Denis Lamberts (CROUS de Paris direktors) Petra Mai-Hartunga (STW Berlin direktore) Franks Thinnes (STW Berlin) Claudia Brieske (STW Berlin) Katia Calisti (CROUS de Paris) Léna Petit-Doux (CROUS de Paris).

 

Papildu informācija:
Kuratore Elīna Ģibiete
Latvijas Mākslas akadēmijas
Ārlietu un izstāžu daļas vadītāja
E-pasts: elina.gibiete@lma.lv 
Mob. tel.: +371 26396046

Informāciju sagatavoja:

Laura Ozola
Latvijas Mākslas akadēmijas
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja
Kalpaka bulvāris 13, Rīga, LV-1867, Latvija
E-pasts: laura.ozola@lma.lv
Mob. tel.: +371 29995067
Mājaslapa: www.lma.lv