Dizains
Notiks radošo industriju forums sadarbības iespēju veicināšanai starp Dāniju un Latviju

Radošo industriju forums „Creative industries. Matchmaking” noritēs 7. un 8. decembrī Rīgā, un tas tiek organizēts Viņu Karaliskās Augstības Dānijas kroņprinča Frederika un kroņprinceses Mērijas vizītes Latvijā ietvaros.

Forumā aicināti piedalīties dizaina nozaru pārstāvji – uzņēmēji, dizaineri, arhitekti, investori, jaunuzņēmumi, izglītības iestādes, zinātnes institūcijas u.c. Pasākumu atklās Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, Dānijas kultūras ministre Mette Bock, LIAA direktors Andris Ozols.

Radošo industriju forums „Creative industries. Matchmaking”
2018. gada 7. - 8. decembrī
Rīgas Biržā / Radošo industriju inkubatorā
Adrese: Doma laukums / Elizabetes iela 45/47
Programma
Semināra darba valoda – angļu.
Dalība bezmaksas.
Reģistrācija – līdz 5.decembrim LIAA interneta vietnē. Ieeja pasākumā tiks nodrošināta tikai reģistrētiem pasākuma apmeklētājiem.

Forums būs starta signāls Latvijas un Dānijas sadarbības projektam „TabFabExpansion” un turpmākām abu valstu sadarbības aktivitātēm, ko paredzēts īstenot nākamo trīs gadu laikā.

Foruma ietvaros Latvijas un Dānijas uzņēmēji, kā arī radošo industriju pārstāvji diskutēs par sadarbības un attīstības iespējām. Foruma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar tādiem Dānijas uzņēmumiem kā MUUTO, VIPP, NORDLUX, Bang & Olufsen, KVIST Industries, Hoppekids, kā arī dibināt starptautiskus kontaktus ar profesionālu moderatoru atbalstu.

Forumu organizē Dānijas Vēstniecība Latvijā un Dānijas Kultūras institūts, un Dānijas Industriju fonds sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. 

Foruma norises laikā īpašā izstādē būs iespējams apskatīt ekskluzīvus Dānijas interjera dizaina paraugus, kā arī “TabFab” radošā kvartāla metu konkursa žūrijas vērtējumā par labākajām atzītās arhitektonisko risinājumu skices.

„TabFab” radošais kvartāls būs izglītības, kultūras un radošo industriju centrs – jauna mājvieta Latvijas Kultūras akadēmijai, Rīgas Kino muzejam un Latvijas Fotogrāfijas muzejam, kā arī Radošo industriju inkubatoram.

Kontaktinformācija:
LIAA Radošo industriju inkubatora vecākā projektu vadītāja Kristiāna Kārkliņa
kristiana.karklina@liaa.gov.lv, 62401220

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas referente Inita Kabanova
Inita.Kabanova@km.gov.lv, t. 28323460