Kultūrizglītība
Aicina apbalvojumiem pieteikt kultūrizglītības nozarē talantīgos bērnus, jauniešus un skolotājus

Kultūras ministrija (KM) aicina apbalvojumiem pieteikt bērnus un jauniešus vecumā no 10 līdz 25 gadiem, kuri 2019. gadā guvuši nozīmīgus panākumus starptautiskos konkursos, skatēs un izstādēs, kā arī viņu skolotājus.

Ar augstāko apbalvojumu kultūrizglītības nozarē – Kultūras ministrijas apbalvojumu tiek novērtēti Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumi starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs. Kultūras ministrijas apbalvojuma pretendenti ir arī pedagogi un koncertmeistari, kuri gatavojuši bērnus un jauniešus starptautiskajiem konkursiem, izstādēm un skatēm, ja šie konkursu dalībnieki ieguvuši godalgotu vietu.

Kultūras ministrijas apbalvojums tiek piešķirts ik gadu kopš 1998. gada, un šai laikā apbalvojumu saņēmuši, piemēram, tādi izcili Latvijas talanti kā Vestards Šimkus, Vineta Sareika, Elza Leimane-Martinova, Jānis Šneiders un Daniils Bulajevs.

Pieteikumu pieņemšana līdz 2020. gada 12. februārim. Pieteikumi jāiesniedz Latvijas Nacionālajā kultūras centrā personīgi vai jānosūta pa pastu (Kultūras ministrijas Balvas konkursam, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Pils laukums 4, Rīga, LV - 1365).

Nolikums
Pieteikums - māksla
Pieteikums - mūzika
Pieteikums - deja

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2020. gada 15. aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Svinīgās ceremonijas laikā tiks pasniegtas arī Latvijas Nacionālā kultūras centra iedibinātā Cimzes balva izcilākajiem kultūrizglītības pedagogiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Gunta Miheloviča
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Nacionālais kultūras centrs
67228985, 29568684
gunta.mihelovica@lnkc.gov.lv
www.lnkc.gov.lv