Kultūrizglītība
Atvērs jauno mākslinieku izstādi “Ex adyto cordis”

1.jūlijā plkst.18.00 bijušajās Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās (Krišjāņa Barona ielā 14) tiks atvērta jauno mākslinieku grupas izstāde “Ex adyto cordis”. Izstādi veidos PIKC Nacionālās Mākslu vidusskolas Jaņa Rozentāla Mākslas skolas absolventu diplomdarbi, un tā būs apskatāma tikai līdz 14.jūlijam.

“Ex adyto cordis” nāk no latīņu valodas un nozīmē - “no sirds dziļumiem”. Izstādes dalībniece Ilze Elizabete Strazda mākslinieku izvēli izstādes nosaukumam pamato šādi: “Tie ir viegli, vienkārši vārdi, tie ļauj mums katram atrast savu nozīmi. “No sirds dziļumiem” - tas ir joks un kas nopietns vienlaikus.”

Patiesi, izstāde, kurā apskatāmi diplomdarbi glezniecībā, grafikā, tēlniecībā un multimedijos, ir neviendabīga, tai nav vienotas tēmas, taču darbus vieno tas, ka tajos ir ieguldīta jauna mākslinieka sirds. Tajos redzams labākais, ko katram no viņiem devusi daba un kas kā amata prasme apgūts mākslas skolā. Šie 20.gs. deviņdesmito gadu nogalē dzimušie mākslinieki nāks Latvijas un Eiropas mākslas pasaulē kā jauns vilnis, tie nesīs savas vērtības un pasaules skatījumu. Ne visi no viņiem taps pazīstami un atzīti, bet kāds no šiem 27 dalībniekiem - noteikti. Iepazīstoties ar darbiem, skatītājiem būs iespēja pašiem ar sevi uzspēlēt spēli: “Vai es atpazīstu nākotnes slavenību?”

Izstādē skolas piedāvāto izglītības programmu “Mākslas” pārstāv gleznotāji - Anastasija Antonova, Janīna Valērija Bahvalova, Laura Buholte, Toms Kalniņš, Sabīne Kjahjare, Jeļizaveta Lavrentjeva, Ilze Elizabete Strazda, Aleksandra Rafaela Tiknuse, grafiķi -, Katrīna Anna Kraule, Dzelde Ieva Mierkalne, Evita Rauza, Elīna Skrapce, Esmeralda Usas -, tēlnieki Roberts Bāliņš, Emīls Kristians Muzikants un Ance Vilnīte. Izglītības programmu “Vizuālās saziņas līdzekļu māksla” pārstāv Jānis Cīrulis, Lukas Iranzo Lauriņš, Artūrs Martinsons, Anna Marta Ābola, Ketija Pētersone, Beate Poikāne, Kristiāna Švābe, Jana Zabludovska, Anda Klinta Lapiņa, Džesika Lūse un Santa Helēna Pedele.

Ieeja bez maksas.

P. – Pk. 11:00 – 18:00
S. - Sv. 11:00 – 15:00

 

Papildu informācija:
Esmeralda Usas
Tālr.: 24115166
E-pasts: esmeralda.usas@gmail.com
www.nmv.lv