Kultūrizglītība
Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai - 95

“Iebraucot Liepājā, mani pastāvīgi sagaidījušas tās visskaistākās simfonijas skaņas – jūras šalkoņa. Tās ir skaņas no dabas krūts, bet šoreiz iebraucot Liepājā, es dzirdēju skaņas no cilvēku sirdīm, dzirdēju tās skaņas, kuras runā no sirds uz sirdi. Jūs varat būt lepni un ar lielām cerībām skatīties nākotnē, jo Jūsu mūzikas iestādes pedagogu sastāvā ir tikai labi spēki, ”- tā teica sirmais profesors Jāzeps Vītols.

Pirms 95 gadiem Ādolfa Ābeles vadībā tika dibināta Liepājas Tautas konservatorija, tagadējā Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, savukārt 23 gadus vēlāk - 1945.gadā pārmaiņu rezultātā skolai piešķirts mūzikas vidusskolas statuss Valda Vikmaņa vadībā, bet 1954. gadā tā ieguva Emiļa Melngaiļa vārdu.

Skola savu lomu ir nostiprinājusi ne tikai Liepājā, bet arī visas Latvijas kultūras dzīvē. 2016.gadā notika pārmaiņas - Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu apvienoja ar Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolu, izveidojot Kultūras ministrijas padotībā esošu profesionālās izglītības iestādi – Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, kuru vada direktore Inga Auziņa. Kopš 2017. gada 1. janvāra skolai ir piešķirts Profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statuss.

Laika gaitā bijušās Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas absolventi ir kļuvuši par pedagogiem, komponistiem, mūziķiem gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas žanros, kā arī kultūras dzīves organizatoriem, iestādes vadītājiem u.c. profesiju pārstāvjiem.

Melngaiļskolas jubilejas ietvaros notiks trīs koncerti:

2017. gada 9. novembrī plkst.18.00 koncertzāles “Lielais dzintars” kamerzālē jubilejas ieskaņas koncerts, kurā piedalīsies skolas talantīgie audzēkņi un pedagogi.

2017. gada 17. novembrī plkst.18.00 koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē koncerts visai ģimenei „Sēd uz sliekšņa pasaciņa". Koncertā atskaņos visiem iemīļotas Renāra Kaupera, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jura Kulakova un Valta Pūces dziesmas no latviešu animācijas filmām „Joka pēc alfabēts", „Kabata", „Laimes lācis", „Ness un Nesija", „Zaķīšu pirtiņa", „Sēd uz sliekšņa pasaciņa" u.c. ļaus izbaudīt bērnības elpu gan lieliem, gan maziem. Tēlaina mūzika ar animētiem video projekciju fragmentiem ikvienam ļaus iejusties latviešu multfilmu tēlos.

Savukārt 2017. gada 24. novembrī plkst.18.00 koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē svētku koncerts. Uz skatuves izcilākie mūzikas skolas absolventi, lieliskie skolotāji un talantīgākie audzēkņi.

Laiks sarosīties, atrast telefona numurus saviem kursa biedriem un saorganizēties, lai satiktos! Melngaiļskolas absolventu salidojuma dienaskārtība:

Plkst. 18.00 svētku koncerts koncertzālē "Lielais dzintars", Radio ielā 8.
Pēc koncerta turpināsies saviesīgas sarunas un balle Ausekļa ielā 11/15;

Pieteikšanās salidojumam līdz 2017. gada 1. novembrim, aizpildot pieteikuma formu skolas mājaslapā www.lmmdv.edu.lv vai piesakoties pa tālruni +371 63422330;

Dalības maksa jāmaksā tikai par dalību pasākuma saviesīgajā daļā (ballē). Koncerts absolventiem ir bezmaksas, uzrādot iepriekš saņemtas ieejas kartes;

Rezervētās ieejas kartes var saņemt Ausekļa ielā 11/15, kancelejā;

Dalības maksa jāsamaksā līdz š.g. 1. novembrim, pārskaitot EUR 10,00 uz Melngaiļskolas atbalsta biedrības kontu -
Saņēmējs: Melngaiļskolas atbalsta biedrība
Reģistrācijas numurs: 40008150049
Banka: AS DNB banka
Kods: RIKOLV2X
Konta Nr.: LV15RIKO0002013151512
Svarīgi!!! Kā maksājuma mērķi, lūdzu, norādīt savu vārdu un uzvārdu!

Dalības maksa tiks izlietota svētku galda klāšanai, balles mūzikas nodrošināšanai un citu ar salidojumu saistītu izdevumu apmaksai;

Par neierašanos uz koncertu, lūgums ziņot pa tālruni +371 63422330, vai e-pastā info@lmmdv.edu.lv

Uz tikšanos, MELNGAILIETI!

Sintija Pīrāga
PIKC LMMDV struktūrvienības izglītības metodiķe
mūzikas izglītības programmām
e-pasts: sintija.piraga@lmmdv.edu.lv