Kultūrizglītība
LMMDV kombo un Melngaiļskolas bigbends Vācijā izcīna augstas godalgas

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) kombo 10.starptautiskajā bigbendu festivālā Vācijā “Swingin` Saxonia” izcīnīja augsto 1.vietu, savukārt Melngaiļskolas bigbends nopelnīja godpilno 2. vietu.

Gandarījums ir īpaši liels, jo bigbends cīnījās mūzikas augstskolu un akadēmiju grupā. Rezultātā tikai par diviem punktiem atpalika no Prāgas Mūzikas akadēmijas džeza orķestra. Īpašas uzslavas no žūrijas izpelnījās LMMDV trompešu grupa, saksofonists Edgars Jānis Kārkliņš un bastrombonists Mārtiņš Knets.

Patiesi liels prieks ir par LMMDV kombo sasniegumiem, jo skolotājs Jānis Ivuškāns un Mārtiņš Zālīte kopā ar skolas audzēkņiem Katrīnu Kabiņecku, Edgaru Jāni Kārkliņu, Andri Žabri, Gitu Grinbergu un Aleksandru Eduardu Cimermani šo konkursa programmu iestudēja mūzikas mīlestības vadīti. Un rezultāts ir acīmredzams, turklāt tas viņiem nav mācību procesa ietvarā, bet pēc brīvas izvēles.

Konkursa žūrijā darbojās trompetists, pianists, Bundevēras (Bundeswehr) bigbenda vadītājs Roberts Kuckerc (Robert Kuckertz), saksofonists, flautists, Hohšūles (Hochschul) bigbenda vadītājs Rofs von Nordenskjolds (Rolf von Nordenskjold), kā arī komponists, aranžētājs, pianists, bigbendu mūziķis, profesors Ralfs Šrabe (Ralf Schrabbe).

Konkursā piedalījās bigbendi no Čehijas, Austrijas un Vācijas.

 

Informāciju sagatavoja:
PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola
www.lmmdv.edu.lv