Kultūrizglītība
Orientēšanās spēle Gaismas pilī, izzinot Latvijas Kultūras kaonu

No 1. septembra aicinām ikvienu apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku un izspēlēt „Orientēšanās spēli Gaismas pilī”, tās laikā izzinot Latvijas Kultūras kanonu!

Spēles sākumā LNB reģistratūrā vai Bērnu literatūras centrā dalībniekiem tiek iedota spēles karte ar uzdevumu – doties individuālā ekskursijā pa Gaismas pili un atrast 17 Latvijas Kultūras kanonā iekļautas vērtības, kas dažādos formātos un dažādās vietās var tikt atrastas LNB.

Spēli LNB lasītavu darba laikos ir aicināts nākt izspēlēt ikviens. To var spēlēt individuāli vai 2 – 5 cilvēku lielās grupās, skolēns kopā ar savu mammu vai tēti, maza skolēnu vai draugu grupa. Spēle ir paredzēta visiem skolas vecuma bērniem. Bērniem līdz 7.klasei iesakām spēlē doties kopā ar pieaugušo!

Ja ir plānots spēli apmeklēt organizēti lielākā skaitā (klase, darba kolektīvs – vairāk par 10 cilvēkiem) lūdzu iepriekš pieteikties, sazinoties ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Uzziņu un informācijas centru ekskursijas@lnb.lv. Grupām vecumā līdz 14 gadiem, apmeklējums pieaugušo pavadībā (uz 4 cilvēkiem 1 pieaugušais).