Kultūrizglītība
PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” ar gandarījumu atskatās uz aizvadīto mācību gadu

4.kursa kvalifikācijas eksāmeni nokārtoti ar labām, ļoti labām un teicamām sekmēm. Vēl nav noticis vidusskolas izlaidums, bet trīs absolventi jau ir sekmīgi nokārtojuši iestājeksāmenus Igaunijas un Dānijas mūzikas akadēmijās un ir uzņemti studentu skaitā.

Bērnu mūzikas skolas pedagogi priecājas par rekordlielu uzņemto audzēkņu skaitu – Ventspils Mūzikas vidusskolā talantus spodrina katrs desmitais Ventspils skolnieks, tendence pieaugoša.

Ventspils Mūzikas vidusskolai šis bijis lielu panākumu gads: ir uzsākts grandiozs celtniecības process – top jaunā skolas ēka ar koncertzāli un stabuļu ērģelēm; skola kļuvusi par Starptautiskās džeza skolu asociācijas (International Association of Schools of Jazz) biedru; skolas koris “Nošu planētas” kļūst arvien atpazīstamāks; Ventspils Bigbends un Ventspils Kamerorķestris vairākās koncertprogrammās sasniedz arvien jaunas mākslinieciskās virsotnes; mūsu pašaizliedzīgo pedagogu vadīti Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi guvuši laurus neskaitāmos konkursos, tostarp starptautiskajos.

Blakus ritma mūzikas festivāla “Ventspils Groove” stabilai tradīcijai skola rada ko jaunu – “Ventspils Kamermūzikas dienas”. Izcilā latviešu komponista Pētera Vaska idejiskais atbalsts un iedrošinājums ļauj cerēt, ka skolas rīkotie profesionālās mūzikas koncerti ļaus tai kļūt par nopietnu akadēmiskās mūzikas kultūras spēlētāju valsts un starptautiskajā līmenī līdz laikam kad būs uzcelta jaunā skolas ēka un koncertzāle.

 

Informāciju sagatavoja:
Aldars Šagžijevs
PIKC "Ventspils Mūzikas vidusskola"
projektu vadītājs
+371 29132939