Kultūrizglītība
Sākt mācīties valodas vai apgūt meditācijas noslēpumus – Latvijas Kultūras akadēmijā plašs izvēles kursu piedāvājums

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) pavasara studiju semestrī aicina studentus un citus interesentus pieteikties izvēles kursiem dažādās mākslas jomās. Kursos varēs apgūt teorētiskas un praktiskas zināšanas, kas noderēs gan nozares profesionāļiem, gan interesentiem bez iepriekšējas pieredzes kultūras un mākslas jomā. Vietu skaits grupās ierobežots! Pieteikšanās līdz 15. februārim!

Pavasara semestrī LKA piedāvā apgūt mūsdienu ķīniešu valodas rakstību un sarunvalodu pasniedzējas Yin Yan (Ķīna) vadībā. Šīs zināšanas noderēs katram, kurš kādreiz dosies ceļojumā uz Ķīnu un varēs izbaudīt priekšrocību – spēt sazināties vienkāršās komunikatīvās situācijās. Savukārt gūt ieskatu japāņu saskarsmes kultūras noteicošajos faktoros, kā arī latviešu un japāņu kultūras mijiedarbība varēs pasniedzēja un LKA doktoranta Uģa Nasteviča vadītajā kursā “Mūsdienu japāņu kultūra – saskarsme un tradīcijas” (darba valoda – latviešu).

Plašas iespējas izglītoties tiks piedāvātas spāņu valodas interesentiem – pasniedzēja Beatriz Micaela Martinez Moran no Spānijas valodu mācīs 3 dažādām grupām – iesācējiem bez priekšzināšanām un ar dažādiem priekšzināšanu līmeņiem. Lai noskaidrotu savām zināšanām atbilstošāko grupu – aicinām ierasties uz pirmo nodarbību un sarunā ar pasniedzēju novērtēt savu spāņu valodas līmeni. Informācija par nodarbību laikiem un telpām meklējama šeit. Tur atradīsiet arī informāciju par specializētiem studiju kursiem franču, krievu, vācu, itāļu, zviedru un nīderlandiešu valodās.

Interesantas un noderīgas zināšanas varēs apgūt arī dzimtajā valodā, piemēram, kursā “Diplomātiskais protokols un etiķete” pasniedzēja ar pieredzi diplomātiskajā dienestā. Sintija Stipre sniegs ieskatu diplomātiskā protokola un lietišķās etiķetes būtībā, iepazīstinās ar lietišķā apģērba, sarakstes un uzvedības pamatiem. Savukārt, ja vēlaties uzzināt vairāk par politikas un kultūras procesu savstarpējo mijiedarbību un diskutēt par aktuāliem kultūrpolitikas jautājumiem – aicinām apmeklēt Sanda Voldiņa vadīto kursu “Praktiskā kultūrpolitika”.

Pirmo reizi šogad tiks organizētas arī teorētiski – praktiskas nodarbības, kurās varēs uzzināt par kontemplācijas (meditācijas) lomu dažādās kultūrās un garīgajās tradīcijās. Kursa dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādiem meditācijas veidiem, kā arī apgūs meditācijas prakses pamatus. Nodarbības vadīs Ilmārs Latkovskis, nodarbības sāksies marta mēnesī, bet aicinām reģistrēties jau tagad!

Daudzveidīgajā un plašajā kursu piedāvājumā vēl atradīsiet iespējas papildināt prasmes tradicionālajā dziedāšanā Ivetas Tāles vadībā, attīstīt radošo domāšanu Lienes Nebares vadīti, apgūt publiskās runas pamatus ar profesori Ainu Matīsu vai Zani Daudziņu un solo dziedāšanas prasmes Roberta Hansona vadībā, kā arī daudzus citus noderīgus piedāvājumus.

Izvēles kursu nodarbības lielākoties tiek plānotas no rītiem un vēlās pēcpusdienās, lai tās varētu apmeklēt gan studenti, gan citi interesenti, apvienojot ar savu mācību vai darba grafiku. Plašākus nodarbību aprakstus, kā arī informāciju par nodarbību norises laikiem atradīsiet un pieteikšanos atradīsiet šeit.

LKA studenti izvēles kursiem var reģistrēties savā e-studiju profilā.

Citu augstskolu studenti un interesenti aicināti reģistrēties un iegūt papildus informāciju LKA Studiju daļā līdz 15. februārim (Ance Kristāla, Ludzas iela 24,31.kab., ance.kristala@lka.edu.lv, tālr. 67140174).

LKA sadarbības augstskolu (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, RISEBA Audiovizuālās mediju mākslas departaments, LKA Latvijas Kultūras koledža, Rīgas Tehniskā universitāte) studentiem un sadarbības partneru pārstāvjiem kursu apmeklējums ir bez maksas.

Papildu informācija:
Aija Lūse, sabiedrisko attiecību vadītāja
Latvijas Kultūras akadēmija,
Tel. 67114807, 29107218
www.lka.edu.lv
twitter
facebook