Kultūrizglītība
Ventspils Mūzikas vidusskolas koris "Nošu planētas" gūst panākumus Lietuvā

Tikko ar Grand Prix kausu un Zelta diplomiem atgriezies PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas koris Nošu planētas, diriğentes R. Tālberga un A. Niedre, no IX Starptautiskā koru konkursa un festivāla Kaunas cantat, kurš notika no 2.- 5.05.2019.

Koris piedalījās B1 (Jauniešu kori) un E (kamerkoru) kategorijās, iegūstot augstākos kategorijas punktus un Zelta diplomus, kā arī tiesības piedalīties Grand Prix izcīņā. Izturot 7 dažādu valstu un kategoriju koru konkurenci, ar ilgstošiem sajūsmas saucieniem un publikas ovācijām Grand Prix kauss tika pasniegts korim Nošu planētas! Kā arī kora priekšnesums tika atzīmēts ar speciālbalvu – Diploms par konkursa labāko programmu.

Korus no Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Itālijas, Zviedrijas, Lietuvas un Latvijas ar 20 konkursa programmām vērtēja žūrija priekšsēdētājs - Vaclovas Augustinas (Lietuva)diriğents, Lietuvas Mūzikas un Teātra Akadēmijas kompozīcijas katedras vadītājs, profesors. Locekļi- Jurgens Partajs (Austrija), Viktorija Lieddbergius (Norvēğija).

Konkursu Kaunas cantat organizē organizācija Lituania cantat, kura darbojas jau kopš 1992.gada.

Papildu informācijai:
Aldars Šagžijevs,
PIKC "Ventspils Mūzikas vidusskola" projektu vadītājs
+371 29132939
vmv.ventspils.lv