Literatūra
Dzejas lasījumi “7 8”

25. jūlijā, plkst. 19.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30 notiks literārā izdevuma “Žoklis” dzejas lasījumi “7 8”. Uzstāsies “Žokļa” veidotāji Raimonds Ķirķis, Marija Luīze Meļķe un Rihards Raudonis.

Raimonds Ķirķis par pasākumu: “Literatūras un mākslas žurnāls “Žoklis” sevī pulcina jaunākās paaudzes daiļamatniekus, kuri viedo dialogu vai konfliktē ar sev radniecīgiem māksliniekiem, viņu darbiem vai idejām. Ņemot vērā teksta un vizuālā materiāla ilglaicību, žurnāls cenšas izvairīties no kliedzošām aktualitātēm, bet gan veidot saturu, kas ir neatkarīgs no kalendāra.

Lasījumā būs dzirdami žurnāla veidotāju – Marijas Luīzes Meļķes (kalcijs), Riharda Raudoņa un Raimonda Ķirķa (kauli) – teksti, kas svārstās starp cipara 7 noteiktību un 8 iespējamību, starp dadaistisku manierību un postpadomju želatīnu.”

Žurnāls “Žoklis” pirmo reizi iznāca 2017. gada maija beigās, tas tika izdots par privātiem līdzekļiem un joprojām ir nopērkams grāmatveikalā “Bolderāja”, cena – 3,00 EUR.

Pirmā numura tēma ir dadaisms, tajā lasāma Riharda Raudoņa, Jevgeņija Bušmakina, Arta Ostupa, Aivara Madra un Sergeja Šaršuna dzeja, Eināra Pelša dzejproza, Arta Ostupa raksts par dadaismu, kā arī Alena Ginsberga un pazīstamāko dadaistu tekstu atdzejojumi. Žurnālā publicēti arī Marijas Luīzes Meļķes un Luīzes Lotes Nežbertes zīmējumi, kā arī Marģera Zālīša darbu reprodukcijas.

Nākamo numuru plānots laist klajā rudens sākumā.

Pasākumu atbalsta VKKF.

Ieeja: 2,00 EUR, skolēniem, studentiem, senioriem – 1,00 EUR

Tuvāka informācija pa tālr. 67272643 vai e-pastu: elvira.bloma@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv

 

Informāciju sagatavoja
Sandra Zobena,
Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 67618775
sandra.zobena@memorialiemuzeji.lv