Literatūra
Savējo tikšanās. Rakstnieku savienība toreiz un tagad

28. septembrī plkst. 18.30 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, Rīgā, notiks ceturtais cikla "Savējo tikšanās" pasākums "Rakstnieku savienība toreiz un tagad". Sarunāsies Lija Brīdaka un Māra Misiņa. Sarunu vadīs Arno Jundze.

Latvija Rakstnieku savienība tika dibināta 1940. gadā, un tās biedri ir Latvijā un ārzemēs dzīvojoši latviešu literatūras darbinieki — dzejnieki, literatūrzinātnieki, prozaiķi u.c. Savienības galvenie mērķi ir veicināt latviešu literatūras attīstību, kā arī aizstāvēt biedru intereses un tiesības. Nenoliedzami Rakstnieku savienība bija galvenā rakstniekus un dzejniekus vienojošā organizācija Padomju periodā. Bet kāda ir Rakstnieku savienības loma šodien? Atmiņās par Rakstnieku savienību dalīsies dzejnieces Māra Misiņa un Lija Brīdaka, savukārt par Rakstnieku savienību šodien runās Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze.

Lija Brīdaka ir latviešu dzejniece, rakstniece un scenāriste. Pēc viņas scenārijiem tapušas filmas “Stari stiklā” un “Pilsētas atslēgas”. Viņa pieder paaudzei, kas tāpat kā Ojārs Vācietis ienāca literatūrā pagājušā gadsimta 50. gados. Lija Brīdaka strādājusi par galveno redaktori izdevniecībā „Liesma”, pēc tam Rīgas kinostudijā. Rakstnieku savienības biedre kopš 1962. gada.

Māra Misiņa ir latviešu dzejniece un atdzejotāja. Daudzus gadus strādājusi arī Rakstnieku savienībā – sākotnēji kā tehniskā sekretāre, pēcāk arī kā dzejas konsultante un kā valdes sekretāre. Vēlāk bijusi arī Kultūras Dienas redaktore. Rakstnieku savienības biedre kopš 1978. gada.

Ieejas maksa 2,00 EUR

Skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 EUR

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905 vai e-pastu vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Bērziņš
Ojāra Vācieša muzeja speciālists