Radošās industrijas
Liepājas mākslas foruma laikā iedzīvinās arī Karostas ūdenstorni

Mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas mākslas forums” ietvaros desmit dažādu disciplīnu mākslinieki holandiešu horeogrāfa un mākslinieka Eda Shautena (Edd Schouten) vadībā caur mākslu atklās neparastā Liepājas Karostas ūdenstorņa kvalitātes projektā #KarostaWaterTowerProject.

Pielietojot dažādas mākslinieciskās struktūras, stratēģijas un taktikas, mijiedarbojoties gan savstarpēji, gan ar apkārtējiem iedzīvotājiem, vidi un pašu ēku, holandiešu mākslinieka un horeogrāfa Eda Shautena atlasītā komanda jau mēnesi pirms “Liepājas mākslas foruma” atklāšanas uzsāks radošo procesu unikālajā celtnē – Karostas ūdenstornī, kas savu sākotnējo funkciju nepilda jau vairāk nekā 15 gadus. Izstādes veidošanas process būs kā mākslas darbs – horeogrāfija, ko rada mākslinieku sadarbība vienā telpā un vienā laikā.

No 6. augusta pulksten 16 radošais process tiks atvērts plašākai auditorijai – būs redzams iepriekšējā mēneša darbības rezultāts, apskatāms ūdenstornis, projektā iesaistītie dalīsies ar jauniegūto pieredzi un turpinās iesākto procesu uz vietas ūdenstornī līdz pat izstādes beigām – 27.augustam.

#KarostaWaterTowerProject piedalās - fotogrāfe un grāmatu dizainere Inga Erdmane, fotogrāfs un alus brūveris Valdis Jansons, dejas mākslinieki Katja Čeraņeva (Katja Cheraneva, Krievija) un Mateo Marčēzi (Matteo Marchesi, Itālija), mākslas organizatore un kuratore Līga Lindenbauma, vizuālie mākslinieki - Debija Jonga (Debbie Young, Skotija), Laura Prikule un Eva Vēvere, skaņas mākslinieks Ernests Vilsons, vokāliste un skaņas māksliniece Marijaluīze Kapurso (Marialouisa Capurso, Itālija).

Projektu “Liepājas mākslas foruma” ietvaros organizē mākslas centrs Totaldobže, kas par vienu no darbības mērķiem ir izvirzījis jaunu un inovatīvu mākslas darbu, ideju un formu rašanos. Kopš 2010. gada mākslas centrs Totaldobže organizē dažādas eksperimentālas aktivitātes (Melnos caurumus) - radošās darbnīcas, starpdisciplinārus koncertus, izstādes, prezentācijas un citas aktivitātes, kas vērstas uz laikmetīgās mākslas procesu attīstību, pieejamību un radošās sadarbības veicināšanu starp inovatoriem no dažādām mākslas disciplīnām, nozarēm, skolām un kultūrām.

#KarostaWaterTowerProject projekta vadītājs ir mākslinieks, Totaldobže mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis, kurators – mākslinieks un horeogrāfs Eds Shautens. Mākslas projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas dome, Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde Kultūras pārvalde un Liepājas ūdens.

Liepājas Karostas ūdenstornis Ģenerāļa Baloža ielā 29 izstādes apskatei bez ieejas maksas būs atvērts no 6. līdz 27. augustam ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās, no pulksten 12 līdz 18.

Uzziņai:

No 3. līdz 6. augustam Liepājā notiks mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas mākslas forums", kas šogad mudinās pārvarēt robežas mūzikā un mākslā. Forums aicinās uz tikšanos ar robotu orķestri, piedāvās laikmetīgo deju un moderno teātri, iepazīstinās ar mūsdienu mūziku, audiovizuālo mākslu un citiem notikumiem. Foruma programmu līdzās mākslas notikumiem papildinās arī lekcija, meistarklase un radošā darbnīca bērniem, bet katra vakara noslēgumā apmeklētājus gaidīs atpūtas zona jeb laundžs, kur DJ spēlētās mūzikas pavadībā baudīt Liepājas vasaras noskaņas.

“Liepājas mākslas forumu” organizē Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars”, ar pasākumu programmu var iepazīties mājas lapā www.lielaisdzintars.lv. Biļetes uz foruma notikumiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv , sākot no 5 eiro. Uz foruma notikumiem iespējams iegādāties arī kopbiļeti, kas apmeklētājiem dos iespēju par izdevīgāku cenu apmeklēt visus foruma pasākumus 4 dienu garumā.

 

Papildu informācijai:
Elizabete Hartmane
SIA “Lielais dzintars”
sabiedrisko attiecību vadītāja
E.: elizabete.hartmane@lielaisdzintars.lv
T.: 25993399
www.lielaisdzintars.lv