Radošās industrijas
Noskaidroti jauno uzņēmēju konkursa "Creative Business Cup" nacionālie pusfinālisti

Šogad jau ceturto reizi pēc kārtas Latvijā tiek organizēts starptautiskais jauno uzņēmēju konkurss Creative Business Cup, kura ietvaros žūrija izvēlēsies pašmāju inovatīvāko uzņēmumu, kas rudenī pārstāvēs valsti starptautiskajā radošo un starpdisciplināro industriju konkursa finālā Kopenhāgenā. Jaunajiem uzņēmējiem tā būs iespēja ne tikai pieteikt savu ideju un produktu plašākai auditorijai un gūt publicitāti starptautiskā vidē, bet arī piedalīties semināros un diskusijās, papildināt zināšanas un prasmes par sava biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas.

Creative Business Cup ir globāla iniciatīva, kuras centrā jau tradicionāli ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. Ikgadējā konkursa mērķis ir atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību, palīdzot vairāk nekā 100 jaunuzņēmumiem no dažādām pasaules valstīm satikties ar investoriem un potenciālajiem sadarbības partneriem, sasniegt globālo tirgu, rast jaunus kontaktus, kā arī piesaistīt papildus finansējumu sava biznesa tālākās izaugsmes veicināšanai. No visiem šogad saņemtajiem pieteikumiem, izvērtējot katra uzņēmuma spēju risināt sabiedrībai aktuālas problēmas, nacionālā žūrija sīvā dalībnieku konkurencē ir izvēlējusies 20 spēcīgākos pusfinālistus, kas jau nākamtrešdien, 16. augustā, prezentēs savas biznesa idejas klātienē.

2017. gada nacionālo pusfinālistu sarakstā ir ierindojušies jaunuzņēmumi [ZEFIRS] concrete design, 3wk recycled, Anatomy Next, bamboo laser, be-with, CastPrint, Crinkly Plate, DronePlan, Eco Buddy, Ette Tete, GCARD-ONLINE, HackMotion, Kurp.es SIA, MeadowMe, Overly SIA, sCOOL, Solfegio, Sound School, TreeHouse place, kā arī Warm Grey Company, pārsteidzot žūriju ar virkni inovatīvām un perspektīvām biznesa idejām.

Pieci spēcīgākie uzņēmumi jau drīzumā piedalīsies īpašās meistarklasēs, lai sagatavotos Latvijas nacionālās atlases finālam 26. augustā, kura ietvaros pārliecinošākās biznesa idejas autors iegūs konkursa uzvarētāja titulu un 16. novembrī, Global Entrepreneurship Week laikā, dosies uz starptautisko Creative Business Cup finālu Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Šogad, pateicoties atbalstītājiem, konkursa finālu apmeklēs arī nacionālās atlases otrās un trešās vietas ieguvēji, gūstot iespēju demonstrēt savus produktus, piesakot sevi tematiskajās sacensībās un veidojot jaunus kontaktus. Papildus tam oktobrī norisināsies arī interaktīva BalticBootcamp meistarklase Tallinā 15 labākajiem uzņēmumiem no visas Baltijas.

“Creative Business Cup konkurss paver iespēju Latvijas jaunuzņēmumiem sasniegt starptautisko auditoriju, parādīt sevi un novērtēt, kas aktuāls citās valstīs, kādi ir pašreizējie izaicinājumi un iespējas. Gribētu uzsvērt, ka šis konkurss ir ne tikai orientēts uz inovācijām, bet arī akcentē starpdisciplināro sadarbību nozīmību. Tikai strādājot kopā, dažādu jomu profesionāļiem ir iespēja uz lietām paskatīties citādāk, lai spētu gūt panākumus un rastu atbildi uz jautājumiem „Kādu problēmu mana ideja/produkts atrisina? Kam tā ir svarīga?” Šogad izvērtējām daudz vairāk nekā 20 ļoti labus pieteikumus, un dažiem pietrūka pavisam maz, lai iekļūtu finālā. Tāpēc ikvienu no viņiem vēlos mudināt turpināt darbu un izmantot visas iespējas, t.sk., arī dalību nākošā gada CBC konkursā,” komentē Latvijas Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne.

Šī gada nacionālās žūrijas sastāvu veido septiņi kompetenti un pieredzes bagāti industrijas pārstāvji - 2014. gada projekta dalībniece un uzņēmuma GIGI Bloks dibinātāja Ilona Viļuma, JUC valdes loceklis Aivars Timofejevs, ZGI Capital investīciju direktors un Latvijas riska kapitāla asociācijas valdes loceklis Rūdolfs Krese, TechHub izpilddirektors Dāvis Suneps, Dānijas Kultūras institūta vadītājs Saimons Holmbergs, Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne, kā arī LIAA direktors Andris Ozols.

Creative Business Cup konkursa atlasi Latvijā organizē LIAA Radošo industriju inkubators sadarbībā ar “Jauno uzņēmēju centrs “Jobs&Society””. Konkursa partneri ir Kultūras ministrija, Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā un Dānijas Kultūras institūts. Līdz šim Creative Business Cup konkursā Latviju pārstāvējuši zīmoli Vividly, Connection Codes, Drawies un GIGI Bloks. Pagājušā gada starptautiskajā konkursā sevi pieteica vairāk nekā 5000 jaunuzņēmumu no 60 dažādām pasaules valstīm, pārstāvot tādas radošās nozares kā mūziku, arhitektūru, modi, tehnoloģijas, filmogrāfiju, medijus u.c.

 

Papildus informācija:
Agnese Kuzmina
Radošo industriju inkubators
Tālrunis: +371 62401220
Elizabetes iela 45/47, Rīga
www.liaa.gov.lv
Facebook | Instagram

Informācija medijiem:
Daiga Zīmele | Ethos
Mob. tālr.: +371 26197399
Stabu iela 10-2, LV-1010
www.ethos.lv