Vadlīnijas amatiermākslas kolektīvu darbībai no 17. oktobra

Jaunās, valdības apstiprinātās prasības Covid-19 izplatības ierobežošanai no šī gada 17. oktobra būtiski attieksies arī uz amatiermākslas kolektīvu darbību.

Ministru kabineta 09.06.2020. noteikumu Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" grozījumi ieviesti ar mērķi mazināt dažādu grupu (ģimene, darba vieta, skolas klase, interešu pulciņš, amatiermākslas kolektīvs utt.) socializēšanos, lai vīruss neizplatītos no vienas grupas otrā. Epidemiologi ir secinājuši, ka šobrīd tieši šādi notiek vīrusa izplatība.

No 17. oktobra līdz 6. novembrim amatiermākslas kolektīvi varēs darboties tikai attālinātā režīmā. Izņēmums ir individuālas nodarbības klātienē, ievērojot divu metru distanci. Piemēram, vokālais pedagogs - kora dziedātājs, studijas vadītājs/meistars - māceklis, tautas mūzikas ansambļa vadītājs - dalībnieks, režisors – aktieris utt.

Šajā periodā amatiermākslas kolektīvu publisku un privātu pasākumu rīkošana un piedalīšanās tajos ir atcelta.

Pirms nedēļas, 9. oktobrī, valdība lēma par īpašu drošības pasākumu noteikšanu astoņās pašvaldībās (Daugavpils pilsētā un novadā, Aizputes, Dundagas, Kuldīgas, Olaines, Talsu un Krāslavas novadā). No 10. oktobra līdz 6. novembrim minētajās pašvaldībās amatiermākslas darbība klātienē nenotiek arī individuāli.

 

Informāciju sagatavoja:
Lana Kazlauskiene
Latvijas Nacionālā kultūras centra
sabiedrisko attiecību speciāliste
26407922; 67228985
Lana.Kazlauskiene@lnkc.gov.lv
www.lnkc.gov.lv

 

Papildu informācijai:
Sarmīte Pāvulēna
LNKC Nemateriālā kultūras mantojuma nodaļas vadītāja
Sarmite.Pavulena@lnkc.gov.lv
67228985