Vizuālā māksla
Alises Mediņas gleznu izstāde “Gaistošie mirkļi”

No 4.jūlija galerijā “M māksla” ir apskatāma gleznotājas Alises Mediņas gleznu izstāde “Gaistošie mirkļi”. 

Par topošo izstādi pati autore saka:

“Nosaukums šai izstādei mazliet apcerīgās noskaņās, bet mans mērķis noteikti nav radīt skumjas. Gatavošanās izstādei bija vairāk kā atgriešanās brīžos, kuri ir kādā veidā aizkustinājuši, likuši apstāties un vērot - kā magnoliju ziedi birst, kā saules rietā izgaismojas māju jumti, kā garām pabrauc senlaicīgs auto, kā pilsētas apgaismojums iekrāso krēslaino pilsētu… Ir skaidrs, ka tas mirklis paiet, tajā nav iespējams atgriezties, bet to var iemūžināt, apturēt gleznā. Runājot par motīviem, šoreiz gleznu sērijai nav viena vienojoša motīva vai koncepcijas, tie ir klejojumi atmiņās, atgriešanās dažādos dzīves brīžos. Un tie ir bijuši gleznas vērti mirkļi.”

Latvijas laikmetīgajā mākslā Alises Mediņas mākslinieciskais rokraksts ieguvis savu atpazīstamību jau no pirmajām izstādēm. Balstoties uz akadēmisku zīmējumu un strādājot, galvenokārt ainavas žanrā klasiskajā glezniecības tehnikā uz audekla ar eļļu, Alisei ir izdevies savienot pagātni un kultūras pirmtēlus ar mūsdienu cilvēka sajūtām. Pati Alise tajā ir kā savienojošais posms, vienlaicīgi atrodoties gan pagātnē, gan šodienā; arī viņas modeļi – šodienas pilsēta ar tās cilvēkiem, aizved skatītāju citādā laikā.

Ar apbrīnojamu talantu, tonāli smalku krāsu izjūtu, gaismu, telpu un atmosfērisku vieglumu māksliniece atklāj pilsētu burvību.

Izstāde būs apskatāma laikā no 4.jūlija līdz 30.jūlijam, darba dienās no 10:00 līdz 21.00, katru dienu galerijā „M Māksla” modes un izklaides centra "Rīga Plaza" 1. stāvā, Mūkusalas ielā 71,Rīgā.

 

Informāciju sagatavoja:
Galerijas "M Māksla" izstāžu kuratore
Inese Drone
tel. +371 25548307