Vizuālā māksla
Latvijas Mākslas akadēmija izveidojusi platformu, kurā apkopotas dizaina idejas senioru ikdienas uzlabošanai

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) projektu BaltSe@nioR un BaltSe@nioR2.0 ietvaros ir izveidojusi platformu “BaltSe@nior bibliotēka”, kurā apkopoti studentu ideju pieteikumi senioru ikdienas uzlabošanai.

Kopš 2016. gada LMA Dizaina nodaļas studenti, mācībspēki un projektu vadības personāls īsteno Eiropas Savienības Interreg Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas projektus BaltSe@nioR un BaltSe@nioR2.0.

Kopā ar projekta sadarbības partneriem no Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas, Vācijas un Krievijas projekta aktivitātēs tiek meklēti risinājumi globālajai sabiedrības novecošanās problēmai.

Projekta laikā (2016–2019) notikušajās radošajās darbnīcās studenti ar dažādām dizaina metodēm radījuši dizaina idejas īpaši pielāgotiem produktiem, kas uzlabotu senioru dzīves kvalitāti un novērstu gan fizisku, gan emocionālu diskomfortu.

Platformā “BaltSe@nior bibliotēka” LMA aicina dizainerus, mēbeļu ražotājus, pilsētplānotājus, publiskās vides veidotājus un visus citus pievērst uzmanību tam, ka sabiedrība noveco un aizvien vairāk vajadzīgi risinājumi gan privātās, gan publiskās telpas piemērotībai.

Līdzšinējo projekta aktivitāšu rezultāti angļu valodā pieejami projekta virtuālajā bibliotēkā www.baltsenior.com

Vairāk par projektu lasiet LMA mājaslapā šeit

 

Plašāka informācija:
Vineta Kreigere
BaltSe@nioR2.0 projekta vadītāja
Latvijas Mākslas akadēmija
Tālrunis: +371 27809799
E-pasts: vineta.kreigere@lma.lv

Informāciju sagatavoja:
Laura Ozola
Latvijas Mākslas akadēmijas
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kalpaka bulvāris 13, Rīga, LV-1050, Latvija
E-pasts: laura.ozola@lma.lv
Mob. tel.: +371 29995067
Mājaslapa: www.lma.lv