Vizuālā māksla
Licencēta jaunveidotā JVLMA profesionālā bakalaura pedagoģijas programma

13. oktobrī licenci saņēmusi jaunveidotā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ profesionālā bakalaura studiju programma “Mūzikas, teātra mākslas, dejas, vizuālās mākslas skolotājs”. Tās mērķis ir sagatavot skolotājus darbam vispārējās un profesionālās izglītības, profesionālās ievirzes un interešu izglītības mūzikas, teātra mākslas, dejas un vizuālās mākslas izglītības programmās.

Pirmie studenti “Mūzikas, teātra mākslas, dejas, vizuālās mākslas skolotājs” programmā tiks uzņemti 2021. gada jūlijā. Pirms tam Mūzikas akadēmija organizēs konsultācijas, kurās relfektanti tiks iepazīstināti ar iestājeksāmenu saturu un norises kārtību. Studiju process tiks īstenots sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) un Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA). Jaunveidotās pedagoģiju programmas absolventi saņems diplomu ar apliecinājumu profesionālā bakalaura grāda iegūšanai mūzikas pedagogu, teātra mākslas, dejas pedagogu vai vizuālās mākslas izglītībā, kā arī apliecinājumu par skolotāja profesionālās kvalifikācijas iegūšanu.

Studiju programma tapusi Eiropas Sociālā fonda projekta “Mūzikas, mākslas, dejas un kultūras studiju skolotāju studiju programmu jaunveide” Nr.8.2.1.0/18/I/001 ietvaros, sadarbojoties ar nozares ekspertiem no Latvijas Universitātes, LKA, LMA, Daugavpils Universitātes un Liepājas Universitātes.

 

Informāciju sagatavoja:
Annija Bičule,
JVLMA Sabiedrisko attiecību speciāliste 
tālr. 25742298
e-pasts: annija.bicule@jvlma.lv