Arhitektūra
Darbu iesūtīšanas termiņš Latvijas Arhitektūras gada balvai pagarināts līdz 4. martam

Pēc konkursa dalībnieku lūguma, termiņš darbu iesniegšanai Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019 ir pagarināts līdz pirmdienai, 4. martam, plkst. 23:59. Konkursa organizatori aicina iesūtīt pieteikumus ne tikai arhitektiem, bet arī citām ar darbu saistītām fiziskām vai juridiskām personām. Konkursu organizē Latvijas Arhitektu savienība.

Konkursa organizatori un žūrija vērš uzmanību, ka darba pieteicējs var būt tā autors vai cita ar darbu saistīta fiziska vai juridiska persona - īpašnieks, pasūtītājs, būvnieks, kā arī pašvaldības un sabiedriskas organizācijas. Iesniegt darbus, kā arī iepazīties ar iesniegšanas un vērtēšanas kārtību iespējams Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā www.latarh.lv.

Šī gada 17.maijā jau divdesmit ceturto reizi tiks pasniegta Latvijas Arhitektūras gada balva, kuras mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sasniegumus, kā arī veicināt augstvērtīgu arhitektūras attīstību.

Latvijas Arhitektūras gada balvai iespējams pieteikt gan objektus, gan darbus, kas saistīti ar arhitektūras procesiem šādās kategorijās:

Kultūras būves (kultūras, izglītības, sakrālās ēkas) Sabiedriskas ēkas (viesnīcas, biroju ēkas, veselības un ārstniecības iestādes) Daudzdzīvokļu ēkas Tirdzniecības ēkas, ražošanas, sporta, inženiertehniskās būves Privātmājas Renovācija, rekonstrukcija, restaurācija Interjers Ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums, vides objekti Procesi

Visi Latvijas Arhitektūras balvai pieteiktie darbi tiks vērtēti pēc vienādiem un vienlīdz svarīgiem kritērijiem: ideja un koncepcija, projekta vienotība jeb vai darbu iespējams uzskatīt par vienotu veselumu, atbilstība projekta uzdevumam, konteksts un mērogs, rūpība un pamatīgums, kā arī sabiedriskais nozīmīgums un emocionālā iedarbība.  Visus iesniegtos darbus izvērtēs atlases žūrija, kuras sastāvā šogad ir arhitekti Ilze Mekša, Gunta Grikmane, Agnese Lāce un Viktors Valgums, tēlniece Liene Mackus, rakstnieks Pauls Bankovskis un dizainers Artūrs Analts. Otrajā kārtā nominantus vērtēs Fināla žūrija, ko tradicionāli veido pieredzējuši arhitekti no ārvalstīm, kā arī viens Atlases žūrijas pārstāvis.

Par Latvijas Arhitektūras gada balvu 2019

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība.

Plašāka informācija:
Latvijas Arhitektu savienība
E-pasts: latarh@latarh.lv
Tālruņa nr.: + 37167212802,
+ 37126393136