Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes dizaina nozares konkurss ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilākos sniegumus, sekmēt Latvijā radītā dizaina produktu un pakalpojumu pieprasījumu un pielietojumu, kā arī Latvijas dizaina nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā. Latvijas Dizaina gada balvas konkurss ir augstākais apbalvojums Latvijas dizaina nozarē.
 

Latvijas Dizaina gada balva ir augstākais apbalvojums dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī stimulēt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību. 

Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu ir dibināta 2017. gadā. Līdz 2025. gada maijam to organizēs Latvijas Dizaina centrs, kurš saņēmis uzdevuma deleģējumu pēc uzvaras Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par valsts pārvaldes uzdevuma — kvalitātes novērtējuma dizaina jomā — veikšanu. Iepriekšējos periodos konkursu organizēja biedrība “Latvijas Dizaineru savienība” (2020./2021. gadā) un dizaina birojs “H2E” (2017., 2018. un 2019. gadā). 


Kultūras ministrija finansē Latvijas Dizaina gada balvas īstenošanu, un pasniedz arī naudas balvu Latvijas Dizaina gada balvas uzvarētājam, kas ir paredzēta starptautiskā mārketinga un eksporta veicināšanai.

Izsmeļošāka informācija par Latvijas Dizaina gada balvas 2023 konkursa norisi, uzvarētājiem, kā arī Latvijas Dizaina gada balvas aktualitātēm atrodama tīmekļvietnē www.dizainabalva.lv.

Latvijas Dizaina gada balvas ARHĪVS 2021

Latvijas Dizaina gada balvas ARHĪVS 2017 – 2019