Literatūra
Notiks diskusija par lugu kā literāru tekstu

Šī gada 16.augustā plkst. 12.00 - 15.00, Dubultos, "Zaļās atmodas muzejā", notiks diskusija par lugu kā literāru tekstu un orģināldramaturģijas publicēšanu.

Piedalīsies dramaturģe Lelde Stumbre, literatūrzinātniece Anda Baklāne, režisors un pedagogs Vilnis Rullis, neatkarīgais eksperts Andrejs Šavrejs, mākslas doktore un dramaturģe Biruta Zujāne (Rūta Žeina), kā arī www.lugas.lv izveidotāja Kristiāna Štrāle Dreika. Uz diskusiju aicināti ir arī grāmatu izdevniecību un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Pasākums atvērts ikvienam interesentam par literatūru, dramaturģiju un teātri. Īpaši aicināti režisori un dramaturgi. Pēc diskusijas Lelde Stumbre novadīs ekskursiju "Zaļās atmodas muzejā".

Biedrība "Dramaturgu asociācija" dibināta šī gada 12.jūlijā. Tās mērķis ir veicināt latviešu dramaturģijas attīstību, kā arī publicētās un nepublicētās dramaturģijas kā Latvijas kultūras būtiskas sastāvdaļas saglabāšanu, sistematizēšanu un pieejamību sabiedrībai. Prioritāte - mūsdienu oriģināldramaturģija latviešu valodā.

Asociācijai aicināti pievienoties visi latviešu valodā rakstošie lugu autori un dramaturgi.

Tā kā vietu skaits ierobežots, ieteicams iepriekš pieteikties (lugas@lugas.lv, t. 27632070).


Informāciju sagatavoja
"Dramaturgu asociācijas" pārstāve
Kr.Štrāle Dreika
E-pasts lugas@lugas.lv, t. 27632070.