Literatūra
Valsts valodas centrs jau ceturto gadu izsludina akciju “Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē”

Akcijā noteiks, izvērtēs un apbalvos periodiskās preses izdevumus, kuros lietota kvalitatīva latviešu valoda, kā arī sniegs pamatotus ieteikumus tās kvalitātes paaugstināšanai.

Akcijai preses izdevumi var pieteikties paši, bet tos var ieteikt arī personas no visas Latvijas. Valsts valodas centrs šogad aicina visus interesentus pieteikt savu iecienīto izdevumu “Lasītāju balvai”, izmantojot arī mobilo lietotni “Valodas draugs” un iesūtot laba valodas lietojuma piemērus. “Lasītāju balvas” laureāti tiks noteikti balsojumā sociālajos tīklos.

Tāpat periodiskās preses izdevuma nosaukumu un kontaktinformāciju var iesniegt centram, ziņas nosūtot uz e-pastu: info@vvc.gov.lv vai pa pastu uz adresi: Valsts valodas centram, Eksporta ielā 6, Rīgā, LV-1010.

Akcijā tiks noteikti ne vairāk kā trīs uzvarētāji katrā no šādām kategorijām:

nacionālie laikraksti;

reģionālie laikraksti;

žurnāli, kas iznāk reizi nedēļā;

žurnāli, kas iznāk retāk nekā reizi nedēļā;

specializētie izdevumi.

Pārējie akcijas dalībnieki varēs saņemt individuālu vērtējumu un ieteikumus latviešu valodas kvalitātes paaugstināšanai.

Dalība akcijā ir brīvprātīga. Ja izdevējs piekrīt dalībai akcijā, tas abonē vai piegādā centram vismaz četrus secīgus sava izdevuma numurus. Izvērtēti tiks periodiskās preses izdevumi, kuri izdoti laika posmā no 2019. gada 1. jūnija līdz 31. decembrim.

Akcijas nolikums pieejams Valsts valodas centra mājaslapā.

Akciju “Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē” Valsts valodas centrs rīko sadarbībā ar Tieslietu ministriju, Kultūras ministriju un Latvijas Preses izdevēju asociāciju.

Informācijai:
Daina Tabuna
Valsts valodas centra
Administratīvā departamenta
vecākā referente
Tālr.: 67334616;
e-pasts: daina.tabuna@vvc.gov.lv