Ministrijas jaunumi
Krāsaini zīmuļi.

Noslēdzies šī gada pirmais pieteikšanās posms Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmai “Kultūra” un Latvijas radošo profesiju pārstāvji, mākslas un kultūras organizācijas saņēmušas finansējumu 252 535 eiro apmērā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, saņemtais finansējums palielinājies gandrīz par 100 000 eiro.

Mākslinieku rezidenču programmā no 12 pieteikumiem atbalstu saņēmuši 3 projekti: ISSP un kuš! (Grafiskie stāsti) Apvienotā Rīgas ​rezidence, VV Foundation PAiR rezidence Pāvilostā un Sansusī labklājības rezidence​ Aknīstē par kopējo summu 117 450 eiro.

No 28 pieteikumiem radošajiem braucieniem pavisam piešķirtas 10 stipendijas, kuru saņēmēji ir Andrejs Jarovojs, Toms Ostrovskis, Mārtiņš Roķis, Darja Meļņikova, Anastasija Raspopova, Maija Pavlova, Maija Rudovska, Terēze Zīberte-Ijaba, Rūdolfs Gedins, Edgars Samitis par kopējo summu 9850 eiro.

Atbalstu ilgtermiņa sadarbības tīklu veidošanā saņēmis Latvijas Laikmetīgās Mākslas centrs 53 175 eiro apmērā. Savukārt īstermiņa sadabības tīklu veidošanā no iesniegtajiem 5 pieteikumiem atbalstu saņēmuši 3 projekti: Rīgas cirks, biedrība Artillery 35 un Ziemeļvalstu un Baltijas Īsfilmu festivāls 59 660 eiro apmērā.

Ziemeļvalstu Kultūras un mākslas programmas finasējumam no Latvijas tika iesniegti 6 pieteikumi un atbalstu 12 400 eiro apmērā saņēmis projekts Burn_Slow, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslinieku un mākslas studentu apvienība.

Atgādinām, ka 2021.gadā radošo braucienu stipendijām varēs pieteikties vēl 1 reizi - no 1.septembra līdz 30.septembrism, bet pieteikumus īstermiņa sadarbības tīklu izveidei varēs iesniegt no 20.augusta līdz 20.septembrim.

Visi pieteikumi aizpildāmi elektroniski Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā: www.nordiskkulturkontakt.org